Coronavirus: …. heb je een afspraak bij de tandarts?

Persoonlijke zorg voor iedereen.

Wij volgen de adviezen van de overheid en de overkoepelende tandartsverenigingen ANT en KNMT in combinatie met wetenschappelijk recent toonaangevende onderzoeken. Wij nemen onze eigen beslissingen daarop gebaseerd. Wij zijn er van overtuigd dat de tandartspraktijk niet het virus verder verspreid. Met aangepaste maatregelen zullen wij de behandelingen uitvoeren.

U bent verplicht te melden of u tot de risico groepen behoort voor het Corona virus en of dat u verkouden bent of zich ziek voelt voordat er een afspraak kan worden gemaakt. Ook als een van uw gezinsleden thuis symptomen van koorts en/of verkoudheid heeft kunt u even geen afspraak maken tot er duidelijkheid is over Corona in uw gezin. Indien dat het geval is neemt u dan via email contact met ons op (info@tandartsbosboom.nl) zodat wij met u doornemen wat dan de mogelijkheden zijn voor behandeling. Onze zorg en adviezen voor u blijft beschikbaar.

Onze richtlijnen op Infectie en Preventie behoren in Nederland tot de hoogste in Europa. In onze praktijk passen wij dat extreem zorgvuldig en professioneel toe. U ziet ons met handschoenen, mondkapjes, beschermende bril en, indien nodig, met spatjassen. De instrumenten zijn afgedekt. Er zijn nergens losse objecten en alle oppervlakten en ook de deurknoppen worden zeer goed schoongehouden en afgenomen met alcohol na ieder bezoek. Wij nemen meer tijd voor de wisseling van patiënten voor extra preventie van de ruimte en weinig patiënten in de wachtkamer. Wij passen onze regels toe voor uw en onze gezondheid.

PROTOCOL vanaf 14 oktober
Extra maatregelen voor deze periode bij een bezoek aan onze praktijk zijn de volgende:

1: KOM NIET ZONDER AFSPRAAK NAAR DE PRAKTIJK!

2: Desinfecteer uw handen met de beschikbare handdesinfectie. Daarna raakt u zo weinig mogelijk met uw handen objecten en oppervlakten aan.

3: Gelieve een mondkapje te dragen.

4: Er mogen maximaal 3 bezoekers tegelijk in de wachtkamer aanwezig zijn. Indien dit onverhoopt het geval is, meldt u zich dan wel bij de receptie en wacht u daarna buiten.

5: Er is uitsluitend toegang voor patiënten met een afspraak die voldoen aan de voorwaarden en geen koorts of klachten van verkoudheid in het gezin hebben. Wij verzoeken u om alleen binnen te komen zonder begeleiding en in geval van een kind met een van de ouders als dat nog prettig is voor het kindje.

6: U houdt anderhalve meter afstand tot alle andere mensen in de praktijk en tot onze receptie. Voor de receptie staat een duidelijke markering voor de te nemen afstand. Wij zorgen voor zo weinig mogelijk of geen wachttijd.

7: U kunt bij ons niet naar de WC. Dat moet u thuis doen als voorbereiding.

8: U hoest in een verse tissue of in de elleboog. U raakt uw gezicht mond of neus alleen aan met schone tissue niet met uw handen en ook niet met de handschoenen aan!

9: Wij laten u in een aantal situaties 1 minuut voorspoelen met 1% waterstof peroxide voor de behandeling.

10: Uw behandeling wordt grotendeels onder rubberdam afgedekt uitgevoerd.

11: We behandelen volgens de gebruikelijke tarieven.

12: U zegt uw afspraak kosteloos af bij eigen verdenking van verkoudheid of koorts bij uzelf of in uw gezin.

13: Heeft u een vraag of is er iets onduidelijk neemt u dan contact met ons op via email naar info@tandartsbosboom.nl of via telefoon.

Publieksinformatienummer 
De meest recente informatie over het coronavirus staat op de site van het RIVM en van de Rijksoverheid. Met vragen over het coronavirus kan iedereen ook terecht bij het publieksinformatienummer 0800-1351.

Bedankt voor uw geduld en begrip in deze vervelende situatie!